Epona

Epona is een helder blond Keltisch kruidenbiertje van hoge gisting met een zachte smaak en een verrassende toets.

Het verhaal:

In oktober 2014 hebben de brouwers van brouwerij 'Den Buiten'' zich laten onderdompelen in de magische Keltische cultuur. Moderne heks Epona, godin van het paard en de vruchtbaarheid, nam ons mee op haar bezem op zoek naar de wondere inheemse kruiden en hun genezende krachten. Dit lag aan de basis van dit speciale biertje.

Uitzicht: Blond

Aroma & Smaak: Zacht met een verrassende toets van kruiden. Bittere nasmaak.

.Alcohol: 7,4 Vol

Gisting: Hoge gisting

Schenktemperatuur:6-10°C

Inhoud fles: 33 Cl

levir

Levir: Waar de mythe begint...

Levir is het allereerste bier gebrouwen door brouwerij 'Den Buiten'. Een gezonde mix van mouten en hoppen zorgt voor deze harmonieuze, evenwichtige tripel. Het bier straalt rust en frisheid uit, maar vergis je niet aan het volumepercentage alcohol. Vandaar ook de omschrijving: 'Zacht, maar gevaarlijk'. Een biertje om te genieten dus.

Uitzicht: Hoogblond

Aroma & smaak: fruitig met pittige nasmaak.

Alcohol: 8.4% Vol

Gisting: Hoge gisting

Schenktemperatuur: 8-12 °C

Inhoud fles: 33 cl

Meubelmaeker: Een waar erfstuk!

Ten tijde van de tweede Wereldoorlog was grootvader Verlinde meubelmaker van beroep. Omdat de bevolking in de oorlog weinig geld had om meubels te kopen, probeerde hij een bier te maken om dit te combineren met zijn meubelmakerij.

De jaren gaan voorbij en in 2013 start zijn kleinzoon Peter een hobbybrouwerij op. De zolder werd opgekuist om plaatst te maken voor een brouwzolder! Tijdens deze opkuis vond Peter een briefje van zijn grootvader met daarop restanten van het meubelmakersbier tijdens de oorlog.

Dit papiertje werd zorgvuldig bijgehouden en ligt aan de basis van het bier 'Meubelmaeker'!

Uitzicht: Donker

Aroma & Smaak: zacht fruitig met karameltoets en een hop bitter nasmaak.

Alcohol: 7.5% vol

Gisting: Hoge gisting.

Schenktemperatuur: 8-10°C

Inhoud fles: 33 cl


weretha


Steentje


Levir paté


geschenkverpakking 4 flesjes


geschenkverpakking 4 flesjes + glashouten kratje


biermand


Geschenkverpakkingen


wichelse grysolleke

Wichels Grysolleken: Een Flandrien met karakter!

Het Wichels Grysolleken is volgens de oude methode gebrouwen met nagisting op de fles. De karakteristieke en uitzonderlijke smaak wordt verkregen door het mengen van vier soorten mouten, drie verschillende hoppen en twee suikersoorten. Hierdoor ontstaat een bier pittig van smaak met een typisch bittere nasmaak.

Het verhaal:

In 2015 is het zeventig jaar geleden dat Wichelen in rep en roer stond toen Sylvain Grysolle als eerste over de streep bolde bij de Ronde van Vlaanderen. Omwille van de meervoudige symboliek wilde Wichelen graag in 2015, honderd jaar na de geboorte van Grysolle, zeventig jaar na zijn zege en dertig jaar na zijn dood, Dorp van de Ronde worden. Dat lukte niet,maar ter ere van de ex-Ronde-winnaar werd er wel een speciaal bier, 'Wichels Grysolleken', gebrouwen. Dit bier symboliseert een echte Flandrien die karakter had!

Uitzicht: Bruin

Aroma & Smaak: Pittig met bittere nasmaak

Alcohol: 6.2% Vol

Gisting: Hoge gisting.

Schenktemperatuur: 8-12 °C

Inhoud fles: 33 Cl

Winterlinde

Diep zwart 10.5°

De legende van de Winterlinde: Tilia cordata

Volgens de legende huist er in de linde het zoete lindewezen. Zij werd als de boom van liefde en trouw gezien en symboliseert vrouwelijke schoonheid en geluk.

Weetje: De brouwers heten De winter en Verlinde.

De winterlinde is een Vlaamse stout van 10.5°

Intens zwart met een donkere romige schuimkraag.

De Winterlinde is stevig, met een vol en glad mondgevoel het heeft een zoetige, geroosterde moutsmaak en een droog einde met nuances. Voor de liefhebbers 

wild u onze bieren of andere producten bestellen? klik dan hier onder.